Paradijs op aarde week 1 - Reisverslag uit Charlotte Amalie, Amerikaanse maagdeneilanden van arine - WaarBenJij.nu Paradijs op aarde week 1 - Reisverslag uit Charlotte Amalie, Amerikaanse maagdeneilanden van arine - WaarBenJij.nu

Paradijs op aarde week 1

Blijf op de hoogte en volg

06 Augustus 2007 | Amerikaanse maagdeneilanden, Charlotte Amalie

Hoi allemaal, ons eerste berichtje op waar ben jij nu. Vorige week vrijdag zijn we hier aangekomen. Het was een hele reis en zeker met alle strikte controles bij de verschillende douanes ben je een hele tijd bezig. Zoals Luuk zo mooi zei: dit was de langste dag van mijn leven. We vertrokken om 4 uur 'sochtends met de taxi naar Schiphol en 's avonds om 23.00 uur plaatselijke tijd zaten we buiten op de ferrie van St. Thomas naar St. John. Heerlijk wind door ons haren, een biertje erbij en gewoon geniete. el vreemd dat alles donker is, je hebt geen idee hoe het er werkelijk uitziet. Bij aankomst op Cruz Bay -het stadje van St.John- zei Jug tegen luuk: "say cruzbay" en luuk zei: "say cruzbay". Die hebben we erin gehouden, bij verschillende dingen zeggen we nu: say....en iedereen roept tegelijkertijd: say......
Na een biertje met Jan, Jug, Ashley en Jacky zijn we heerlijk gaan slapen, na 28 uur reizen was dat een heerlijke activiteit. De voglende ochtend zonder al teveel last van een jetlag heerlijk met z'n allen ontbeten opde veranda...Karin heefft niks te weinig gzegd: wat een uitzicht: de baai met alle mooie boten en de bergen. We hadden ons tevoren eigenlijk niet zo gerealiseer dat het hier zo prachtig bergachtig is.
In de loop van de dag zijn we met z'n allen naar Maho bay gegaan, een goede start voor de kids en ons om voor het eerst te snorkelen, waanzinnig. Zo wie zo het spelen in die prachtige blauwe zee is al helemaal geweldig en dan die witte stranden en het uitzicht...paradijs gewoon. Daarnaast hebben we erg veel plezier met Jan Jug en de meiden. Helaas gaat jacky morgen alweer weg maar geweldig dat we haar even hebben gezien. 's Avonds met z'n allen uit eten bij ShipWreck landing. Na een overheerlijk margerita waren we helemaal op dreef, na een beregezellige avond heerlijk kletsen eten en drinken zijn we moe en voldaan ons bed in gekropen. De volgende dag een nieuwe baai ontdekt, wederom met de familie, erg gezellig, we zijn naar een practig eilandje gesnorkeld geweldig zoveel mooie vissen, de snorkelaars onder ons weten wel hoe geweldig het is maar voor ons is dit allemaal een geweldige nieuwe ervaring.

Na dit fantastische weekend begon de werkweek, Jan heeft een huurauto voor zichzelf geregeld zodat wij hun auto kunnen gebruiken. Eeen 4 wheel aangedreven Jeep, je kunt je voorstellen dat de kids en vooral Luuk helemaal uit hun dak gaan. Bas is als een kind zo blij met een lollie...heerlijk crossen over de heuvels. Omdat Bas een internationaal rijbewijs bij zich heeft en ik niet, rijdt hij overwegend maar in de loop van de tijd zal ik ook nog wel een poging wagen, de wegen zijn zo geweldig stijl die ervaring wil ik ook graag eens opdoen.
De rest van de week hebben we gewoon heerlijk genoten, iedere dag een andere baai, af en toe inkopen doen voor het avondeten, en overheerlijke margarita's. Jan en ik hebben een geintje over Jim Bean, de goedkope wiskey hier..iedere avond hebben we een afspraak met Jim,en die kunnen we natuurlijk niet laten wachten.
In de loop van de week hebben we ook nog een geweldige wandeling bij Cinnamon Bay gemaakt, prachtig is de natuur hier.

De kids vermaken zich geweldig. Eeke heeft de eerste twee dagen erg moeten wennen aan het feit dat ze het engels niet verstaat maar dat gaat nu al erg veelbeter en die komt ook helemaal los. Luuk heeft vanaf de eerste dag ieders hart gestolen hier. Bas en ik hebben tussen al het natuurschoon al twee boeken gelezen en komen helemaal tot rust. Kortom onze eerste week is geweldig verlopen!

• 07 Augustus 2007 - 12:15

Moeders:

geweldig te lezen hoe fijn jullie het hebben. liefs heleen-oma en wim-opa

• 09 Augustus 2007 - 07:51

Coen:

Lieve mensen, wat fijn te lezen dat jullie het zo goed hebben. Ik kan me voorstellen Luuk, dat de dag van de reis voelt als de langste dag van je leven!
    Hier alles oké, na een paar zomerse dagen nu gelukkig weer regen..
    Geniet van de rest van jullie vakantie!
    Liefs, Coen