cooper island - Reisverslag uit Charlotte Amalie, Amerikaanse maagdeneilanden van arine - WaarBenJij.nu cooper island - Reisverslag uit Charlotte Amalie, Amerikaanse maagdeneilanden van arine - WaarBenJij.nu

cooper island

Door: webmaster

Blijf op de hoogte en volg

11 Augustus 2007 | Amerikaanse maagdeneilanden, Charlotte Amalie

Dinsdag was een nederlands dagje hier als het gaat om het weer...regen regen regen, alleen de temperatuur was wel prima! We hebben de dag gebruikt om onze trip naar ofwel Jost van Dike ofwel Cooper Island te plannen... dat viel niet mee. Het is hier echt laag seizoen, ferry's varen minder, Ivans een plek waar we heen wilden, had al zijn studio's al verhuurd omdat het weer te slecht is voor de tenten kortom na wat heen en weer gebel en gemail (jug kan zo een reisbureau beginnen) hebben we onze trip naar cooper island geregeld (Karin balen he maar dus niet naar Ivans)
Woensdagochtend om 7.30 uur door Jan naar de ferry gebracht, zij moest naar St. Thomas dus dat kwam goed uit. Het was gelukkig weer heerlijk weer en op het dek van de ferry genoten we van het uitzicht, wat is varen toch geweldig. We gingen eerst naar West-End een plek op Tortola (britisch virgin islands) natuurlijk weer door doaune en hulde voor eeke: weer een stempel erbij! Van West-end met de taxi naar Road Town, daar was een klein afdak waar we konden wachten op de prive-ferry naar cooper island. We moesten anderhalf uur wachten maar wees gerust genoeg onfatsoenlijk grote catemarans om ons een tijdje bezig te houden. Wel vreemd, we doen er bijna een halve dag over maar met Jetlag, de boot van Jan en Jug doen we er een half uur over maar goed...na een tijdje kwam de kapitein, heel engels en erg vriendelijk en na het inladen van alle spullen konden wij ook aan boord. Cooper island heeft geen winkels en heeft eigelijk niks, dus alle spullen die nodig zijn voor de gasten en het personeel worden dagelijks per boot vervoerd naar het eiland. Tussen alle ingredienten voeren we over een behoorlijk wilde zee naar het eiland. Aanmerend aan de pier kwam er een prachtige creoolse vrouw met vier cocktails aanlopen, we dachten nog dat het voor een andere filmset was maar nee: twee painkillers en twee non alcohol cocktails voor de kids kregen we aangereikt op het moment dat we voet op cooper island zettenh. Werkelijk paradijs op aarde, geweldige studio's leuke bouwstijl, vreselijk vriendelijk personeel dat het onderling ook erg naar zijn zin heeft. Heerlijk weer, mooie blauwe zee, wat wil een mens nog meer.. Bas en ik hebben elkaar geregeld aangekeken om te checken of het wel echt was wat we hier mee maakten. We hebben de twee dagen hier alleen gegeten en gedronken... liggend op van die goddelijke strandstoelen denk je toch.. iemand moet het doen! De kids hebben zich geweldig vermaakt, constant in en om het water. We hebben een halve dag een kayak gehuurd, toch wel fijn enige activiteit! De eerste dag was voor Eeke wat minder geweldig, aan het einde van de middag had ze in zee een kwallenbeet, ze had hier erg veel pijn aan, na een uurtje azijn erop, kregen we van een amerikaan op boot bij cooper island een pilletje benadryl, bijwerking een beetje slaperig. Eeke heeft er bij het diner nog wel bijgezeten maar daar was alles mee gezegd, na nog een pilletje heeft ze gelukkig wel heel goed geslapen en de volgende dag ging het gelukkig al wel veel en veel beter.
Na drie geweldige dagen terug naar Tortolam we hadden nog drie uur daar, dus na ewen goede afsrpaak met de taxi-chaufferu konden we lekker rondbanjeren in Road Town en nadien onze bagage ophalen en door naar de ferry. Onderweg vertelde de taxi-chauffeur honderuit over Tortola, erg leuk!. Na een werkelijk chaotische incheck maar lachwekkend gewoon konden we in St. John weer in onze jeep stappen, het waren maar drie dagen maar geweldig!
's Middags weer op St. John naar een baai, waar we uren hebben zitten kijken hoe pelikanen vissen vangen, waanzinnig!!
lieve groet voor jullie allemaal!

• 12 Augustus 2007 - 15:36

Karin:

heerlijk die verhalen, ben zelf nog nooit naar cooper island geweest, maar klinkt heerlijk! Eigen vervoer gaat meestal sneller, maar je ontmoet dan wel minder mensen en maakt minder mee toch!

Gister avond een gezellig etentje met duitsers gehad en de hele avond duits gesproken, nu ben ik helemaaaal de kluts kwijt!
    liefs k